Chocolade cake

Chocolade cake is mijn lievelingsgebak. Voor chocolade mag je me altijd wakker maken zeg maar. Deze cake is redelijk zwaar. Een klein stukje geeft al een heel tijdje voldoening. Ga op zoek naar je verzading en geniet optimaal! 50 g vetstof, 300 g bruine suiker, 2 eiwitten, 150 g zelfrijzende bloem, 3 lepels ongezoete cacaopoeder, […]

Omgekeerde perentaart

Ik heb de schijfjes peer een likje karamel gegeven, ik vind dat erg lekker. Is de taart klaar, draai hem m en serveer met yoghurt. Dit taartje valt voor mij onder genotsvoeding, belangrijk om je smaaksensatie te ontdekken en te stoppen als het niet meer optimaal smaakt. 2 lepels honing, 2 lepels bruine suiker, 2 […]

Rozijnen honingbrood

Dit brood bevat yoghurt. Deze zorgt voor de mooie lichte, witte binnenkant. Serveer met boter en confituur. Lekker als ontbijt, maar zeker ook geschikt als voedzaam tussendoortje. 250 g zelfrijzende bloem, 1,5 koffielepel bakpoeder, halve koffielepel bicarbonaat, halve koffielepel zout, 400 ml yoghurt, 2 eiwitten, 90 g rozijnen, 2 lepels honing, vetstof Doe de bloem […]

Bosbessensoufflé

Zalig lekker zomerfruit! Kies voor stevig, sappig fruit. Dit receptje bevat slagroom en fruit, het is dus genotsvoeding. Eet er zoveel van als je zelf wilt, denk aan je smaaksensatie. Als het minder goed smaakt als de eerste hap, is het een goed idee om te stoppen met eten. Je kan de suiker ook vervangen […]

Cappucino cakejes

Deze cakejes worden bij voorkeur geserveerd in mokkasaus. Ze zijn de ideale afsluiter voor een etentje, maar ook gewoon lekker bij de koffie. Ze zijn niet zo groot, dus klein, lekker en fijn. 2 lepels vetstof, 2 lepels bruine suiker, 2 eiwitten, 5 g zelfrijzende bloem, 6 lepels melk, 1 koffielepel koffie extract, 1/2 koffielepel […]

Honingappelsienen

Ik zag dat er niet zoveel dessertjes op mijn pagina staan. Tijd om daar verandering in te brengen. Want genotsvoeding is een balsem voor de ziel. In dit gerechtje combineer ik appelsienen met gember. Dat is echt verrukkelijk lekker. Gemalen gember en een scheutje sinaasappellikeur vormen de “finishing touch”. Heerlijk dessertje voor een zomerse bbq. […]

Paddenstoelenstoofpot

Paddenstoelen kan ik het ganse jaar door eten. Dit stoofpotje is lekker met een boterham, maar kan ook als bijgerecht bij kip. Of zelfs als basis in een pastagerechtje. Heel eenvoudig gerechtje, met pure smaken. 3 soorten paddenstoelen in look met sojasaus. Een hit! 90 g champigons, 90 g oesterzwammen, 90 g shii-take, 4 lepels […]

Zoete rode kool

Dit kleurrijke zoetzure gerecht is ook heel erg lekker koud. Kan als bijgerecht bij de BBQ, maar ook lekker met een gebakken stukje vlees en een patatje. 300 ml groentenbouillon, 750 g rode kool, 1 ui, 1 lepel bruine suiker, 250 g groene appelen, 1 koffielepel venkelzaadjes, 2 lepels ciderazijn, maïzena, Giet de helft van […]

Kruidige bloemkool

Bloemkool in een klassiek gerecht gaat vaak samen met een zware kaassaus. In dit recept hou ik het zomers licht met een wijn-kruidensaus. Het vetgehalte is veel lager, maar de smaak is top. Ook voor dit gerecht gebruikte ik bloemkool recht uit den hof. Die zijn wat kleiner zodat ik ze in hun geheel kan […]