Dit hapje maakte ik voor corona regelmatig tijdens een kookworkshop en het was altijd een schot in de roos. Meestal maakten de deelnemers nog een tweede portie terwijl ik bezig was met het hoofdgerecht. Dat zegt genoeg toch.
Pita chips kan als snack tussendoor, maar is ook een lekker bij een salade of barbecue gerecht. Samen met de baba ganoush kan het ook als aperitiefhapje.
Pitabroodjes, olijfolie, peper, zout en kruiden naar smaak bijvoorbeeld kerrie of paprikapoeder.
Snij de pitabroodjes horizontaal doormidden. Leg de 2 helften op elkaar en snij in 3 punten. Meng wat olijfolie met peper, zout en de kruiden. Bestrijk de driehoekjes met de kruidenolie. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak tot ze goudbruin zijn.
Baba ganoush: 2 aubergines, zout, 1 lepel olie, citroensap en cayennepeper
Halveer de aubergine en maak een paar inkepingen in het vruchtvlees. Besprenkel met de olie en kruid met zout. Leg met de snijkant naar beneden in een ovenschotel en zet 30 min in een oven op 230°C.
Prak fijn met een vork. Meng met citroensap, cayennepeper en olie.