Speculaas

Ik heb deze week speculaas gebakken met de bakmix van Ellphi. Net zoals de zandkoekjes supergemakkelijk en de tijd dat ze in de oven moeten staan is eigenlijk het meeste werk.

Wil je liever de klassieke speculaas maken, dan kan je dit receptje gebruiken:

675 gram bloem, 400 gram donkerbruine suiker, een halve koffielepel kaneelpoeder, een halve koffielepel speculaaskruiden, 175 gram malse margarine, scheutje water en 1 ei

Doe de bloem met de bruine suiker, speculaaskruiden en kaneel in een kom en roer om.
Maak een kuiltje in het midden en breek er het ei in. Voeg ook de margarine toe en mix. Voeg een scheutje water toe en meng verder tot een stevig deeg en het water helemaal in het deeg verdeeld is.
Bol het deeg op, wikkel in plastiekfolie en laat een nachtje rusten in de frigo. Bebloem een werkvlak zodat het deeg niet blijft plakken en rol uit tot 3mm dikte. Steek er rondjes uit.
Bak de speculaas koekjes een 10 tot 12 tal minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven.

Lekker!!!