Ik heb de eer om een aantal bakmixen te mogen testen van Ellphi. Ellphi is een bakvaste en makkelijk te gebruiken suikervervanger. in combinatie met sucralose.
Mijn eerste baksel: Zandkoekjes.
Ik heb 2 receptjes toegevoegd. Dan kan je kiezen of je gaat voor de klassieke bereiding of liever eentje met minder vetstof en zonder suiker. Jij kiest!
Klassieker:
250 g margarine, 125 fijne suiker, 1 zakje vanillesuiker, 375 g bloem en 1 ei.
Breng de vetstof op kamertemperatuur en meng met de suiker en 1 zakje vanillesuiker. Meng niet te lang, de vetstof mag niet te zacht worden. Meng er de bloem en het ei door. Kneed met de vingertoppen tot een zanderig deeg. Maak er een bol van, verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast. Rol het deeg uit op een werkvlak dat met bloem bestrooid is en steek er koekjes uit. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak 10 à 12 minuten in de oven, voorverwarmd op 175°C.
Met de Ellphi bakmix. Het is een zak van 250 g waar je 20 g ei en 102 g vetstof moet aan toevoegen. Samen mengen, in vormpjes doen en bakken op 180°C.
Ellphi kan suiker 1 op 1 vervangen in verschillende toepassingen zonder massaverlies.
Bestellen kan via www.ellphi.com
Fijn om te maken met de kinderen tijdens de vakantie.