Najaar, nazomer… ik heb nog wel zin in salade, maar er mag ook iets warms tussenzitten van mij. De gebakken spekuitjes maken het gerechtje af!!
De tip van de uitjes komt van Karola’s Kitchen
Krieltjessalade met prinsessenboontjes, spekjeuitjes en ei
Kook 600 g prinsessenboontjes beetgaar en laat uitlekken. Kook 4 eieren hard. Pel de eitjes en snij in 2. Verhit 1 lepel olijfolie en bak 500 g krielaardappeltjes goudbruin.
Snijd een rode ui in dunne, halve ringen. Verhit 1 lepel olijfolie in een pan met antikleeflaag en bak de ui tot ze bruin kleurt en krokant is. Zet het vuur laag en voeg 1 koffielepel balsamico azijn, 1 koffielepel sojasaus en een halve koffielepel paprikapoeder toe. Tadada: spekuitjes!!!
Meng de krielaardappeltjes, de boontjes, en de spekuitjes onder elkaar. Werk af met wat rode ui snippers. Schik de uitjes op de salade en werk eventueel af met een dressing en wat plakjes avocado.