500 g spaghetti, kerstomaten, 1 courgette, champignons, sjalotje, basilicum teentje look, 1 rode chilipeper, olijfolie, peper en zout
Pel de sjalotten en snij in stukjes. Snij het steeltje van de rode chilipeper en hak het pepertje in kleine stukjes. Pel de teentje look en plet hem tot pulp. Verhit een lepel olijfolie in een stoofpot. Stoof de stukjes sjalot in de olie. Voeg de look toe en de stukjes chilipeper. Roer en laat alles enkele minuten stoven.
Spoel de kerstomaten en snij ze in twee. Doe de stukken tomaat in de pan en roer. Spoel de courgette en snij in plakjes. Laat de courgette meestoven met de andere groenten. Snij de champignons in schijfjes en doe bij de groenten. Zet kort het deksel op de pot en laat de saus sudderen op een zacht vuur.
Kook de pasta beetgaar.
Giet de pasta af maar hou een kleine pollepel van het kookwater bij. Roer de pasta door de saus en voeg een beetje kookvocht toe. Kruid het gerecht met wat peper en zout.
Spoel de basilicum schoon. Pluk de blaadjes basilicum los en roer ze door de pasta