120g volkoren bloem, 3 theelepels bakpoeder, 2 theelepels kaneel, 50g gesmolten margarine, 1 theelepel vanille extract of 1/2 vanillestokje, 4 bananen, 1 ei, 2 eetlepels melk, 150g frambozenyoghurt zonder stukjes (of magere natuuryoghurt waar je frambozen door hebt gemixt), rolfondant
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de bloem, bakpoeder en kaneel in een kom.
Neem een andere kom en prak de bananen, dat gaat het beste met een pureestamper en voeg hier de margarine, vanille, ei en melk toe.
Meng goed en doe het mengsel bij in de kom met de bloem. Roer dit goed door elkaar.
Gebruik 3 keer een ronde bakvorm met een diameter van 8 cm. Bak alles 30 minuten op 180°C. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Smeer de frambozenyoghurt tussen de verschillende lagen en maak een hoge cake. Werk af met rolfondant.
De rolfondant is niet suikervrij, maar eerlijk, ik eet deze nooit op, want ik vind dit alleen maar mooi en niet lekker.
Je kan ook afwerken met slagroom gemaakt van klopklop en dan afwerken met kokosrasp, amandelschilfers, eetbare paasversiering…