Kapsalon

Jullie zijn niet echt visliefhebbers heb ik de indruk. De vleesfans in de “vraag van vandaag” op instagram zijn in de meerderheid. Eentje had er zelfs zin in kebab. En aangezien het vrijdag is en het weekend begint, ook al heb ik in deze gekke quarantainetijden geen idee welke dag het precies is, schuld van die pyjama’s en joggingbroeken, deel ik vandaag een receptje dat nog meer calorieën bevat dan kebab… Kapsalon!!

En dat door een diëtiste hoor ik je zeggen. !!!Natuurlijk… ik heb een healthy variant.

450 g kipfilet, 450 g aardappelschijfjes, 2 knoflooktenen, 3 lepels Griekse Yoghurt en 100 g ijsbergsla.

Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi met peper en zout. Verwarm een lepel olijfolie in een grillpan. Zet het vuur hoog en grill de kipfilets zodat je mooie streepjes krijgt. Zet het vuur lager en laat de kip verder garen.

Bak de aardappelschijfjes in een pan op een middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn.

Pel en pers de lookteentjes en meng met de Griekse yoghurt en 2 scheutjes water om hem wat dunner te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Neem een ovenschotel en beleg de bodem met de aardappelpartjes. Schep hierop de kip en daarboven de ijsbergsla. Werk af met knoflooksaus en serveer de rest van de saus apart.

Naar een idee van chickslovefood.