Rode bietjes recht uit mijnen hof. Ik vind ze heerlijk geroosterd, maar als het snel moet gaan kook ik ze even in water. Opletten met de kleur: het kookwater, mijn vingers, mijn schort en het aanrecht kleuren bloedrood… Pure horror in de keuken. Hahahahaaa!!!!
Sla, 600 g gerookte zalm, 2 gekookte rode bieten, 2 appels, 1 lepel balsamico azijn, 3 lepels olijfolie, 2 koffielepels mosterd, (vloeibare) zoetstof of honing, peper en zout
Snij plakjes of blokjes van de rode bieten. Snijd de appel in dunne partjes. Verdeel de sla over een bord en leg hierop 3 plakjes gerookte zalm. Verdeel de biet en de appel over de salade.
Maak een dressing van de azijn, olie, mosterd, zoetstof en breng op smaak met peper en zout.
Uiteraard mag je de zoetstof ook gewoon vervangen door suiker of honing. Jij kiest!