Dit kleurrijke zoetzure gerecht is ook heel erg lekker koud. Kan als bijgerecht bij de BBQ, maar ook lekker met een gebakken stukje vlees en een patatje.
300 ml groentenbouillon, 750 g rode kool, 1 ui, 1 lepel bruine suiker, 250 g groene appelen, 1 koffielepel venkelzaadjes, 2 lepels ciderazijn, maïzena,
Giet de helft van de groentebouillon in een kookpot. Voeg de fijngesnipperde kool en de uiringen toe en kook een 5 tal minuutjes op een hoog vuur. Voeg de suiker, de appelschijfjes, de azijn en de rest van de bouillon toe. Breek 1 lepel maïzena in water. Laat het geheel koken en voeg de maïzena toe. Roer tot de saus dik wordt. Draai het vuur lager en laat nog eens 15 min koken.
Ik gebruik bruine suiker in dit gerecht. Gebruik je liever geen suiker dan is Sucralin een goede vervanger.