Een voedzaam ontbijt, boordevol goeds. Vraagt wel even tijd om het klaar te maken, maar ik vind het echt wel de moeite.
25 g zonnebloempitten, 25 g pijnboompitten, 25 g sesamzaadjes, 2 appelsienen, 2 lepels bruine suiker, 100 g gedroogde vijgen, 2 bananen, 600 ml Griekse yoghurt
Rooster de pitten 3 minuten in een pan op een matig vuur. Voeg de sesamzaadjes toe en rooster nog eens 3 minuten. Schep om zodat ze mooi bruin worden.
Rasp de schil van de appelsien en doe het in de pan met de suiker en de fijngesneden vijgen. Roer tot de ingrediënten goed gemengd zijn en kook het geheel 2 min. Laat afkoelen.
Verwijder de schil en de pitjes van de appelsienen en snij in fijne stukjes. Snijd de bananen in plakjes en roer ze door de yoghurt met de stukjes appelsien. Verdeel over 4 kommetjes en schep er het vijgenpittenmengsel op.