Goulash is een mooi alternatief voor een keteltje klassieke Vlaams stoofvlees. Lekker met gekookte aardappelen of rijst.
1 kg rundsstoofvlees, 750 ml kalfsfond, 2 uien, 2 rode paprika’s, cayennepoeder, 80 g geconcentreerd tomatenpuree, 2 blaadjes laurier, 2 takjes tij, vetstof, peper en zout
Zet een ruime stoofpot op een matig vuur en smelt daarin een beetje vetstof.
Kruid de stukjes vlees intussen met zout en wat peper.
Bak de stukken vlees in de hete vetstof. Zorg ervoor dat het rundvlees een goudbruin korstje krijgt. Het hoeft binnenin nog niet gaar te zijn. Zodra het vlees een korstje heeft, haal je het uit de pot en hou je het aan de kant. Zet ook de stoofpot met de aanbaksels van het vlees even aan de kant.
Pel de uien, snij ze in schijfjes. Schil de paprika’s, snij ze in reepjes.
Stoof de uiringen en de reepjes paprika in de pot waarin je het vlees hebt gebakken. Roer de groenten regelmatig om en kruid ze met een cayennepeper. Opgelet: pittig!!
Voeg er de tomatenpuree bij. Laat het groentemengsel opnieuw kort bakken.
Voeg de stukjes vlees toe en schenk er de kalfsfond bij. Voeg de blaadjes laurier toe, samen met de tijm..
De stoofschotel smaakt heerlijk met rijst. Ik koos voor de zakjes van Uncle Benz, die zijn in 2 minuten klaar in de microgolf.