Ik heb de vers bereide variant geproefd in New York en nu heb ik mijn variant gemaakt met verse groenten uit mijnen hof, olijven en gerookte zalm. ’t Was ferm lekker.
Neem een diep bord en vul het met gekookte boontjes, komkommersalade, tomatensalade, kerstomaatjes, gerookte zalm en werk af met olijfjes
Komkommersalade: 1 komkommer, 1 lepel yogonaise, gesnipperde bieslook, dille, peper, zout, 3 kleine augurkje
Schil de komkommer en snij in flinterdunne plakjes. Bestrooi de komkommer met zout en laat een halfuurtje uitlekken in een vergiet (anders krijg je een te vochtige salade). Meng de yogonaise met de bieslook en de dille. Snij de augurkjes in kleine stukjes. Vermeng de komkommer met de saus en voeg peper naar smaak toe.
Tomatensalade: 1 tomaat, basilicum fijngesnipperd, peper en zout
Snij de tomaat in vier en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Hak vervolgens in kleine blokjes en vermeng met de basilicum, peper en zout.
Vul een kom met gerookte zalm, avocado in stukjes, de lekkerste olijfjes die je kan vinden, komkommersalade en tomatensalade. Werk af met plakes radijs, erwtjes (uit blik), een sliertjes gekookte rode biet.